Amelia Earhart

Amelia Earhart
Voor het Amelia Earhart Fellowship wordt verwezen naar de bylaws van Zonta International.

In dat kader spoort de Zonta De Haan-Middenkust kandidaten op en staat hen bij een officiële aanvraag te richten aan Zonta International voor het bekomen van de beurs van 10 000 dollar (max. 35 kandidaten per jaar). Jaarlijks kunnen kandidaturen ingediend worden, de uiterste aanvraagdatum ligt begin november.


Op clubniveau organiseert Zonta De Haan- Middenkust een eigen Amelia Earhart Award.
Deze Award, wordt bij voorkeur om de drie jaar uitgereikt.

De Amelia Earhart award wordt toegekend aan een vrouw of meisje vanaf 16 jaar die zich verdienstelijk maakte, een bijzondere prestatie leverde of zich liet opmerken in de lucht-en ruimtevaart of daaraan gerelateerde wetenschappen of technologieën. De Amelia Earhart Award moedigt meisjes/dames aan om zich te vervolmaken in deze wetenschappen en om de status van de vrouw te verbeteren wereldwijd.

Deze Award houdt een erediploma in en een bedrag van 500 euro. De geldprijs wordt geschonken om de winnares te steunen bij het verder zetten van haar studies, onderzoek of werk.
Winnares 2018


Myrthe Gillis
studeert aan de Aerospace Engineering van de Technische Universiteit Delft. Ze deed onderzoek naar blended learning aan Harvard en MIT.  In de Filipijnen werkte ze mee aan multidisciplinair onderzoek naar de levenscyclus van glazen fessen coca cola. Haar eindwerk ging naar een studie binnen Business Intelligence Models om prijzen van vliegtuigtickets zo laag mogelijk te krijgen. Myrthe hoopt er zoveel als mogelijk mensen mee de kans te geven om betaalbaar te reizen.

Winnaressen 2016

Deborah De Bruycker
behaalde haar Master Lucht- en ruimtevaarttechniek aerodynamica T.U. Delft, en is nu werkzaam als student- assistent dynamica en statica aan de T.U. Delft en is de Teamleader CanSat Competitie bij ISIS BV - Innovative Solutions in Space

Lynn Van Endert
studente Industriële wetenschappen elektromechanica, afstudeerrichting luchtvaarttechnologie aan Vives Brugge; ze ambieert om helikopterpilote te wordenWinnares 2014

            
Elien Verheiren
studeert luchtvaarttechnologie aan de KULAB (K.U. Leuven, afdeling Brugge-Oostende). Hiermee combineert ze haar studies met haar passie: vliegtuigen.
Elien wil verder studeren voor burgerlijk ingenieur werktuigbouwkunde met als afstudeerrichting Aerospace-engineering. Haar grote droom is ooit voor Airbus te kunnen werken, vooral in de afdelingen die zich bezig houden met ontwerp en testing van vliegtuigsystemen.
Elien laat zien dat meisjes die gepassioneerd en gemotiveerd zijn door wetenschap een meerwaarde kunnen betekenen in wetenschappelijk onderzoek en technologie, al is het maar omdat vrouwen nu eenmaal 
andere accenten in teamwerk leggen dan mannen.Winnares 2011
Award uitreiking

        Claire De Volder                     
        
                                    

Laureaten

Op 11 januari 2011 reikte Zonta De Haan-Middenkust voor het eerst deze award uit aan Claire De Volder. Zij was in 2009 op 17 jarige leeftijd de jongste helikopterpilote van Vlaanderen en startte in 2010 de opleiding voor commerciële helipkopterpilote naast haar studies biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Gent.

 

Op 28 april 2014 werd de 2de Amelia Earhart award uitgereikt aan Elien Verheiren, 21 jaar. Op 5-jarige leeftijd droomde ze er al van om een vliegtuig te besturen. Met haar studies Master Vliegtuigtechnieken hoopt deze gedreven dame haar dromen waar te maken.


Op 18 april 2016 werd de 3de Amelia Earhart award uitgereikt aan 2 heel sterke kandidates: Deborah De Bruycker en Lynn Van Endert.


Op 16 april 2018 werd de 4de Amelia Earhart award uitgereikt aan Myrthe Gillis.