YWPA (Young Women in Public Affaires)

Zonta gelooft dat jonge vrouwen de sleutel zijn tot de vooruitgang van vrouwen op gebied van de openbare dienstverlening. 

Het doel van deze  award is om jonge vrouwen (hoger secundair of pre-universitairverder te stimuleren tot deelname aan het maatschappelijke en politieke leven en hen aan te moedigen om door te dringen tot leidinggevende functies en/of zich in te zetten in de vrijwilligerssector.

Met deze award erkent en beloont Zonta

  • hun actieve inzet in de vrijwilligerssector,
  • hun beginnend leiderschap en 
  • hun toewijding om de situatie van de vrouw te helpen verbeteren.

Jaarlijks wordt aan één persoon per district (32) een prijs toegekend ter waarde van $1000 en daarenboven worden 5 internationale prijzen toegekend van elk $3000. 
De clublaureate ontvangt van Zonta De Haan-Middenkust
 een eregetuigschrift en een geldprijs van 300 euro. De school of organisatie die in het kader van deze aanmoedigingscampagne de kandidate voorstelde, rekruteerde of stimuleerde, ontvangt voor haar bijdrage aan de sensibilisering 200 euro.

Interesse?Download hier je aanvraagformulier voor Award YWPA Zonta


Laureaten Zonta De Haan - Middenkust
2018
Luka Boone
Sint-Rembert Torhout

Luka was ambassadeur bij YOUCA 2017. Ze werd samen met 4 andere Vlaamse studenten geselecteerd om kennis te maken met een ontwikkelingsproject in El Salvador. In haar inleefreis werkte ze rond onderwijs, gender en welzijn. Terug in België gaf ze lezingen om de Youcadag te promoten.Tijdens deze Zuiddag werken laatstejaars van het secundair onderwijs een dag gratis in een bedrijf. Dat bedrijf schenkt dan 50 euro aan de organisatie, die naast het project in El Salvador ook een aantal lokale sociale projecten steunt.

Luka studeert Bachalor sociaal assistent aan Erasmus Hogeschool, Brusssel. Naast de YWPA-award in onze eigen club werd ze ook verdienstelijk 5de bij de districtsranking.


2017
Amaurie Deneckere
Sint-Jozef Sint-Pieter,  Blankenberge

Amaurie wil volgend schooljaar vroedkunde studeren en was dit jaar uitwisselingstudente naar Jodoigne. Ze werkt als vrijwilliger in het jeugdatelier Oranje te Knokke-Heist, ze heeft veel interesse in andere culturen en droomt van wereldwijde contacten.


2016

Yasmina Vandenberghe
Koninklijk Atheneum, Oostende

Yasmina is studente 6de jaar wetenschappen-wiskunde. Ze zeilt en is daarbij een coachende monitor, geeft zeilles, helpt mee in de zeilclub, organiseert wedstrijden, is vrijwilligster en….ze speelt hobo, doet mee aan benefietconcerten…

Over haar tooekomst heeft ze lang getwijfeld tussen Cardiologe of professionele muzikant. Ze kiest toch voor haar muziekcarrière omdat ze denkt er later spijt van te hebben dat ze het niet probeerde.
2015
Oona Wyns
St Andreasinstituut, Oostende

Oona, wonende te Bredene, is de oprichtster van de anti-pest pagina door en voor jongeren! Hiermee wil ze de wereld bewust maken van de pestproblematiek. Oona is in het stadhuis van Leuven gehuldigd als de jongste vredesambassadeur ooit. De 17-jarige scholiere werd gehuldigd voor haar inzet tegen pestgedrag. De titel ‘vredesambassadeur’ wordt door de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen toegekend aan personen, groepen of  organisaties die zich op herkenbare en volgehouden manier inzetten voor vrede, verbondenheid en mensenrechten.2014
Julie Vandepitte
UGent


Zij heeft de humane wetenschappen doorlopen en studeert nu psychologie te Gent. Ook op politiek vlak is ze reeds actief.

Julie krijgt haar Award in het bijzonder voor haar inzet binnen de dienst Jongerenconsulent, een initiatief van het CAW om jongeren te laten helpen door jongeren.

Zij draagt haar Award op aan haar vriendin, die stierf aan eierstokkanker, en ze doneert haar geldprijs voor verdere onderzoeken in de medische wereld.

2013
Aislinn D’Hulster
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2012
Ines Boydens
Sint Pieterscollege, Blankenberge

2011 
Nino Darsalia 
UGent

2010
Charlotte De Koninck
KA I - Centrum, Oostende 

Charlotte De Koninck

2009 
Sarah Salden 
VTI Oostende

Sarah Salden
  Laureaten

2018
Luka Boone
Sint-Rembert Torhout

2017
Amaurie Deneckere
Sint-Jozef Sint-Pieter

2016
Yasmina Vandenberghe
Koninklijk Atheneum, Oostende

2015
Oona Wyns
St-Andreasinstituut, Oostende

2014
Julie Vandepitte
UGent

2013 
Aislinn D'Hulster
Onze-Lieve-Vrouwcollege, Oostende

2012
Ines Boydens
Sint Pieterscollege, Blankenberge

2011 
Nino Darsalia 
UGent

2010
Charlotte De Koninck
KA I - Centrum, Oostende