Orange Your City

Op 25 november was het de Internationale Dag tegen Geweld Tegen Vrouwen.

Tegelijk was dit het startschot van de jaarlijkse Zonta campagne "Zonta Says No to Violence against Women". Gedurende 16 dagen zullen Zontians over de ganse wereld activiteiten organiseren om deze sterke campagne naar het brede publiek te brengen.
 
'Orange Your City' is een van de belangrijkste en zeer passende acties in de internationale Zonta campagne.
Zo werden de piramides van Gizeh en de Empire State Building in New York oranje opgelicht!
 
 
Voor het eerst zijn ook Vlaamse Zonta Clubs erin geslaagd vele steden en gemeenten warm te maken voor deze actie: officiële gebouwen, monumenten en plaatsen werden oranje gekleurd, de kleur van Zonta! Daar mogen de Zontians terecht trots op zijn.

Zo baadde het Kursaal te Oostende in een oranje gloed, net als de Wenduinse Spioenkophet stadhuis te Brugge en te Oostkamp, het Jacob Van Maerlant standbeeld te Damme, het Sportpaleis te Antwerpen, de Ieperse hallen, het Romeins museum in Oudenburg, het CC De Branding te Middelkerke, de fontein aan Tieltse stadhuis en de Europahal, de Waregemse Watertoren en nog vele anderen.
Bijzonder indrukwekkend was de tekst die geprojecteerd werd te Gent: de Ghelamco Arena 'Says to Violence' & 'Stand up for Women'.

Klik op onderstaande foto en geniet mee van een meer dan geslaagde campagnedag!
Google album Orange Your City