Reizen met andere ogen - Nepal

2-jaarlijks organiseert Zonta De Haan-Middenkust, samen met Zonta Middelkerke-Westkust, een boeiende voordrachtavond rond het thema “Reizen met andere ogen” – en dat mag letterlijk genomen worden.

Er wordt een bijzondere blik geworpen op een werelddeel vanuit de ogen van mensen die er ter plaatse woonden en werkten. Dit jaar is Nepal aan de beurt.


We luisterden naar de getuigenis van Helena Janssens, dochter van onze past-voorzitter Katri Wildemeersch, over het Ujeli Care Centre waar zij als arts meewerkt. Daarna deelde Sova, lid van de Nepalese Vereniging 'Nepali Samudaya Oostende', haar persoonlijke ervaringen met ons.

Als hoofdspreekster verwelkomden wij Sabine Devos, bekend onder het brede publiek als tv presentatrice en schrijfster. Maar zij is ook enthousiaste Ambassadrice van Cunina, een Vlaamse ngo die kansarme kinderen in het Zuiden naar school stuurt via persoonlijke peterschappen. Nepal is een van de partnerlanden van Cunina.


De opbrengst van deze avond ging rechtstreeks naar 3 Nepalese projecten:

Cunina in Nepal, via Sabine Devos

Ujeli Care Center in Nepal, via Helena Janssens

Nepali Samudaya Oostende, die de heropbouw van een vernielde Nepalese school steunt.


Daarnaast steunen we ook het 'Gender Responsive Schooling' project te Vietnam van United Nations International i.s.m. Zonta International.


Reizen met andere ogen - Nepal 3 maart 2016