Nieuws

 
 

Gastspreker Annemie Struyf over 'Kindhuwelijk'

Geplaatst 22 apr. 2019 02:53 door Kaatje Broeckaert   [ 22 apr. 2019 07:28 bijgewerkt ]


Op donderdag 25 april zal onze gastspreker Annemie Struyf, ondermeer gekend van recente tv reeks Eviva Espana, in een boeiende voordracht meer vertellen over de problematiek van het 'Kindhuwelijk'. Elke twee seconden wordt ergens ter wereld een meisje jonger dan 18 jaar gedwongen om te trouwen. Het effect is desastreus.

Het stoppen van kindhuwelijken is 1 van de 3 internationale serviceprojecten dat doro Zonta financieel wordt gesteund. Voor 2018-2020 schenkt Zonta €2 miljoen aan Unicef, die het project "Ending Child Marriage' in 12 landen leidt.

Deze leerrijke lezing wordt voorafgegaan door de uitreiking van de Zonta-Awards aan bijzondere dames en Cheques aan lokale sociale projecten.
Wil je graag weten waar de opbrengst van het benefietfeest Zonta Goes Cabaret, Trammelant en Winterbistro Chez Zonta naartoe gaat?

Zonta De Haan-Oostende nodigt u van harte uit op donderdag 25 april om 19.30 u. in cc d'Annexe, Leopoldlaan 24 te De Haan.

U kan napraten tijdens een smakelijke broodjesreceptie.

Uw aanwezigheid zou ons enorm plezier doen!


Programma:
19.45u Uitreiking Awards en Cheques
20.30u Annemie Struyf 'Kindehuwelijk'
21.30u Feestelijke receptie

Graag uw zitje reserveren via info@zontadehaan-middenkust.be of bij onze leden. Ticket: €25 in vvk; €30 add
Ticket aan €25 voor deze bijzondere avond! Aan de deur kost uw zitje €30.

TVV SOCIALE PROJECTEN ZONTA DE HAAN-OOSTENDE

Uitreiking Jonge Wijsheid Award 2019

Geplaatst 22 apr. 2019 02:52 door Kaatje Broeckaert   [ 22 apr. 2019 07:46 bijgewerkt ]

Op 25 februari 2019 reikten we de Awards Jonge Wijsheid uit.

Naar jaarlijkse traditie kiest het comité Jonge Wijsheid een thema uit, waarrond kinderen van de lagere school (5de en 6de leerjaar) een tekening maken. Op deze manier trachten we het gelijkwaardigheidsprincipe tussen man en vrouw over te brengen bij deze kinderen van 10 tot 12 jaar. Dit jaar was het thema “De rechten van het kind”. 

Van de tekeningen ingediend door 7 deelnemende basisscholen werden 16 winnaars gekozen. We hebben prachtige werkjes mogen bewonderen en de leerlingen hebben hun kunstwerk op een fantastische wijze toegelicht. Chapeau zo jong en het al zo goed kunnen uitleggen! We zagen ook trotse en gelukkige gezichtjes en een grote dankbaarheid en soms ook ontroering, zowel bij de leerlingen als bij de Zontadames. Een fijn gevoel van samenhorigheid! 

Uiteindelijk moet er een winnaar uit de bus komen en deze was voor Mohammad, Freinetschool De Zonnebloem, Oostende met zijn tekening “recht op gelijkheidwaardigheid”.

 


Een hartelijk woordje van dank aan de 7 basisscholen voor de fijne medewerking: Vrije Basisschool Zandlopertjes en vestiging Groenendijk – Bredene; OLV Lijsterbes, VLS Westdiep, Freinetschool De Zonnebloem – Oostende; Heideschool, VBS Zeeboon - De Haan.

 

Winterbistro Chez Zonta was groot succes!

Geplaatst 22 apr. 2019 02:52 door Kaatje Broeckaert   [ 22 apr. 2019 07:25 bijgewerkt ]

Op zaterdag 29 en zondag 30 december kon je een bezoekje brengen aan de gezellige Winterbistro for Charity "Chez Zonta"! 🎅 We serveerden je graag een heerlijk verse garnaal- en kaaskroketjes met een fris glaasje wijn, cava of pintje! 🍺🍸
We dachten ook aan onze Bob en z'n 0,0% pintje 🙃.
Onze winterbistro Chez Zonta stond opgeslaan op het knusse Winterterras ⛄ tussen de IJspiste en de Wunderbar ⛸️
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, hoe meer Zontaspirit, hoe meer geld in het laatje voor onze sociale projecten ! 🎁
Alvast bedankt voor je komst!

HO - HO - HO Winterpret in 't Park- De Haan! 🎅🎿❄️


Zonta Says No to violence - campagne gestart

Geplaatst 22 apr. 2019 02:51 door Kaatje Broeckaert   [ 22 apr. 2019 08:55 bijgewerkt ]

Het startschot voor de jaarlijkse sensibiliseringscampagne 'Zonta says no to violence against women' werd gegeven op zaterdag 24 november te Oostende. Het Casino Oostende en stadhuis schitteren in oranje, de kleur van Zonta!
'Orange your city', wereldwijd wordt het thema 'geweld tegen vrouwen' zo uit de taboesfeer gehaald en bespreekbaar gemaakt. 
#zontasaysno #orangeyourcity #16daysofactivism #zontadehaan#empoweringwomen #advocacy1000km fietsen voor Kom op tegen kanker

Geplaatst 12 mei 2018 09:14 door Kaatje BroeckaertHet hemelvaartweekend (10 tot 13 mei) is al enkele jaren 1000km-weekend. Dan gespen we onze fietshelm vast, klikken we onze schoenen in onze pedalen, en fietsen we vier dagen naeen ten voordele van de strijd tegen kanker.
Elke dag fietsen acht pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, en terug. De middagsteden zijn dit jaar achtereenvolgens Boechout (10/05), Leopoldsburg (11/05), Zottegem (12/05) en Harelbeke (13/05).
Fiets je zelf niet mee, kom dan zeker supporteren! In de middagsteden (waar er heuse evenementendorpen worden opgezet en er dus heel wat te beleven is voor jong en oud), in Mechelen (waar het elke dag top is met muziek en heel wat sfeer, en waar we op zondag 13/05 een gigantisch slotfeest vieren), of onderweg.

Ook dit jaar fietsen onze leden Hilde Tommelein en Christine Gantois weer mee. Veel succes, dames!!

Zonta wenst u een Zalig Kerstfeest en Gelukkig 2018!

Geplaatst 4 jan. 2018 01:12 door Kaatje Broeckaert


Orange Your City - #ZontaSaysNo

Geplaatst 4 jan. 2018 01:05 door Kaatje Broeckaert   [ 4 jan. 2018 01:11 bijgewerkt ]

Op 25 november was het de Internationale Dag tegen Geweld Tegen Vrouwen.

Tegelijk was dit het startschot van de jaarlijkse Zonta campagne "Zonta Says No to Violence against Women". Gedurende 16 dagen zullen Zontians over de ganse wereld activiteiten organiseren om deze sterke campagne naar het brede publiek te brengen.
 
'Orange Your City' is een van de belangrijkste en zeer passende acties in de internationale Zonta campagne.
Zo werden de piramides van Gizeh en de Empire State Building in New York oranje opgelicht!
 
 
Voor het eerst zijn ook Vlaamse Zonta Clubs erin geslaagd vele steden en gemeenten warm te maken voor deze actie: officiële gebouwen, monumenten en plaatsen werden oranje gekleurd, de kleur van Zonta! Daar mogen de Zontians terecht trots op zijn.

Zo baadde het Kursaal te Oostende in een oranje gloed, net als de Wenduinse Spioenkophet stadhuis te Brugge en te Oostkamp, het Jacob Van Maerlant standbeeld te Damme, het Sportpaleis te Antwerpen, de Ieperse hallen, het Romeins museum in Oudenburg, het CC De Branding te Middelkerke, de fontein aan Tieltse stadhuis en de Europahal, de Waregemse Watertoren en nog vele anderen.
Bijzonder indrukwekkend was de tekst die geprojecteerd werd te Gent: de Ghelamco Arena 'Says to Violence' & 'Stand up for Women'.

Zonta Goes... Magic Circus

Geplaatst 7 nov. 2017 11:42 door Kaatje Broeckaert   [ 11 nov. 2017 14:40 bijgewerkt ]

Op zaterdag 21 oktober 2017 organiseerden alle leden van Zonta De Haan-Middenkust voor de 9de keer hun benefietdansfeest Zonta Goes...Magic Circus.
Op het programma stond het spetterende optreden van de coverband The Amazing Flowers gevolgd door afterparty met Freak Sound System en DJ Sjoerd. Ondertussen is dit evenement uitgegroeid tot een topper van formaat aan onze middenkust. Ook deze editie mochten wij bijna 1000 aanwezigen verwelkomen, die volledig uit de bol gingen. Klasse en stijl, zowel muzikaal als organisatorisch, daar gaan we voor!

Dit benefietfeest is eerst en vooral bedoeld om locale sociale projecten een financieel hart onder de riem te steken.
Op 16 april 2018 zullen wij de opbrengst van dit benefietfeest uitreiken aan de gekozen sociale projecten en Zonta Award winnaars.

Op onze website vindt u foto’s van de voorbije Zonta Goes…benefietfeesten, alsook de verschillende sociale projecten die Zonta De Haan-Middenkust reeds ondersteunde.


Zonta en Trammelant: jaarlijkse traditie

Geplaatst 21 jul. 2017 13:41 door Kaatje Broeckaert   [ 21 jul. 2017 13:42 bijgewerkt ]

Beste Zontians, beste vrienden en vriendinnen.


Graag nodigen wij jullie uit om een glaasje te komen nuttigen op onze Trammelantstand, 

dit jaar serveren we opnieuw lekkere garnaalkrokketten en heerljke cocktails!

En dit op zaterdag 5 augustus van 10uur tot ..., je kan ons vinden op het Koninklijk Plein.


Hopend jullie op deze stralende dag te mogen ontmoeten!

De Trammelant Dames van Zonta Club De Haan-Middenkust


Wat valt er zoal te beleven op Trammelant?

Elke eerste zaterdag van augustus maakt De Haan opnieuw afspraak met haar verleden. 

Trammelant start al in de voormiddag met een kunst- en antiekmarkt in het handels-centrum, dat voor de gelegenheid omgedoopt wordt tot James Ensor winkelwandelstraat

Om 15 uur maakt James Ensor dan zelf zijn opwachting aan het tramstationnetje, daar arriveert een oude tram met open rijtuigen aan het unieke tramstationnetje. In stoet trekken honderden figuranten te voet, met de koets of met de auto naar het parkdomein La Potinière, startplaats van de “Belle Epoque Route”.

In meerdere taferelen wordt de tijdsgeest van het begin van de jaren 1900 uitgebeeld. Amusante toneelsketches wisselen af met salondansen en de Normandiëlaan wordt herschapen in een drukke stadsstraat met auto’s, fietsen, koetsen en steekkarren van de diverse neringdoeners. Een levend schilderij verbeeldt de kunst uit de belle époque; diverse ambachten demonstreren hun kunnen.

En waarom niet genieten van een strandpicknick, gevolgd door een heerlijk zwempartijtje, de obligate badkar incluis!

Ook de Original Fashion Show voor het gemeentehuis is niet te missen. Dit retro-defilé toont authentieke kledij uit de periode 1880-1930. De modeshow vindt plaats om 16.45, 17.45 en 18.45 uur. 

Tot in de vroege uurtjes weerklinkt er live-muziek uit alle hoeken van De Haan. 
UN Commission on the Status of Women gestart

Geplaatst 15 mrt. 2017 07:35 door Kaatje Broeckaert   [ 21 mrt. 2017 06:39 bijgewerkt door Frank Verhaegen ]Van 13 tot 24 maart heeft de 61ste editie "United Nations Commission on the Status of Women (CSW) " plaats in New York. Een 70tal Zontians van 20 landen vertegenwoordigen er de ngo Zonta International.

Alle nieuws ook te volgen via twitter #csw61#zontaIntl


1-10 of 90