Nieuws‎ > ‎

8 maart - Internationale Vrouwendag 2013

Geplaatst 8 mrt. 2013 05:17 door Kaatje Broeckaert
Vandaag om 12.30u heeft de  Belgische Vrouwenraad en zijn leden, samen met Wereldvrouwenmars en CFFB ,voor de derde maal een solidariteitsactie georganiseerd met vrouwen in de hele wereld. Zij verzamelden op het Muntplein in Brussel waar ze aan een 'symbolische brug' eisen, vragen, wensen, dromen…hebben opgehangen. Deze boodschappen zullen worden gebundeld en in een later stadium worden overgemaakt aan de Belgische overheid.
Deze actie kadert, zoals de vorige jaren, in de wereldwijde campagne van Women for Women International waarbij in de hele wereld vrouwen op straat komen voor vrouwenrechten en solidariteit met elkaar.

 

Thema:  de impact van de financieel-economische crisis op vrouwen wereldwijd
Op deze Internationale Vrouwendag willen wij onze solidariteit tonen met alle vrouwen die door de sociale hervormingen en besparingsmaatregelen de prijs van de crisis betalen.

Wij willen een brug slaan met de vrouwen in België, in Europa en elders in de wereld die het sowieso al heel moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Door de financieel-economische crisis krijgen deze vrouwen het nog harder te verduren en lopen nog meer vrouwen en hun gezinnen een hoger risico om in de armoede terecht te komen.  Zij hadden al meer dan mannen te maken met werkloosheid, precaire banen en lage lonen – door de besparingen op de kap van de sociale toelagen en de bezuinigingen op de basisvoorzieningen wordt de ongelijkheid nog groter.

 

Comments