Nieuws‎ > ‎

Desert Flower

Geplaatst 13 jan. 2012 04:59 door Katrien Vermeire   [ 13 jan. 2012 05:00 bijgewerkt ]
Zonta De Haan - Middenkust nodigt u uit op het Filmgala.

Wanneer: vrijdagavond 20 januari 2012 om 19u30 in Cine Rio , Monicastraat 11 te De Haan + gevolgd door receptie in zaal van de bibliotheek.

Welke film: ‘Desert Flower’, waar gebeurd verhaal geschreven door Waris Dirie, een Somalisch fotomodel en voorvechtster van vrouwenrechten ,
inhoud film zie achterzijde uitnodiging.

Desert Flower
De film wordt ingeleid door Dr. Els Leye.
Dr. Els Leye is verbonden aan het International Centre for Reproductive Health (UGent) en doctoreerde op het thema vrouwelijke genitale verminking in Europa. Ze is actief betrokken bij het ontwikkelen van een beleid voor de preventie van vrouwelijke genitale verminking in België en coördineert onderzoeksprojecten rond schadelijke traditionele praktijken.

De opbrengst gaat naar het project ‘La Palabre’ in Senegal, een opvangcentrum voor meisjes en vrouwen. Jonge meisjes en vrouwen zijn één van de meest kwetsbare groepen in Senegal. Veel vrouwen in de regio zijn het slachtoffer van diverse vormen van geweld en mensenrechtenschendingen, zoals huiselijk geweld, vrouwelijke genitale verminking en vroegtijdige en/of gedwongen huwelijken.

Deze praktijken hebben zeer nefaste gevolgen op de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van vrouwen en kinderen.
Zie ook www.la-palabre.org  .

Tickets kosten 15€ en ALLEEN in voorverkoop
Comments