Nieuws‎ > ‎

Open vergadering met Zuster Jeanne Devos

Geplaatst 4 mrt. 2017 15:09 door Kaatje Broeckaert   [ 4 mrt. 2017 15:11 bijgewerkt ]
 
Met genoegen nodigt Zonta De Haan-Middenkust u uit op haar open vergadering met spreekster

 Zuster Jeanne Devos

op 30 november 2016 om 19.30u te Oostende
 
Zuster Jeanne Devos wordt ook wel de Vlaamse Moeder Theresa genoemd.

  
 
In Mumbai (India) heeft ze haar levenswerk: meisjes uit de huisslaverij halen. In 2005 werd ze genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede, in 2009 ontving ze het Grootkruis in de Kroonorde, in 2015 kreeg ze het Grote Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap.

Eigenlijk is ieder kind toch ons kind’ is de fundamentele boodschap die zuster Jeanne Devos blijft herhalen. Niet alleen met haar inspirerende uitspraken, maar vooral met haar niet aflatende en krachtdadige strijd tegen onrechtvaardigheid in het leven van kwetsbare mensen raakt Zuster Jeanne onze universitaire gemeenschap diep in het hart.
Haar denken en handelen steunen op drie fundamenten: een persoonlijk engagement dat wortelt in haar geloof, leven ten dienste van de medemens met respect voor de eigen realiteit van de andere, en de overtuiging dat sociale actie aan de basis ligt van alle grote veranderingen. Zij verwoordt het zelf zeer krachtig: ‘Ik leef in de zekerheid dat het leven sterker is dan de dood, en solidariteit sterker dan uitbuiting en onmacht. Niets is onmogelijk als we het samen doen.’
 
 
Deze vergadering wordt georganiseerd samen met de dames Soroptimisten Oostende en de dames Kiwanis Mercator Oostende.
Wij ontvangen u graag in zaal Groeneveld, Torhoutsesteenweg 655 te Oostende. Iedereen is van harte welkom!
   
U kan uw zitje reserveren bij info@zontadehaan-middenkust.be en €25 storten op rekening BE20 7330 5107 3156 Zonta De Haan-Middenkust. Wij bieden u graag een welkomstaperitief aan, en broodjes met drankje na de boeiende voordracht.

Comments