Nieuws‎ > ‎

Reizen met andere ogen - Nepal - 3 maart

Geplaatst 24 jan. 2016 08:21 door Kaatje Broeckaert   [ 24 jan. 2016 08:21 bijgewerkt ]

2-jaarlijks organiseert Zonta De Haan-Middenkust, samen met Zonta Middelkerke-Westkust, een boeiende voordrachtavond rond het thema “Reizen met andere ogen” – en dat mag letterlijk genomen worden.

Er wordt een bijzondere blik geworpen op een werelddeel vanuit de ogen van mensen die er ter plaatse woonden en werkten. Dit jaar is Nepal aan de beurt.


U luistert eerst naar de getuigenis van Helena Janssens, dochter van onze past-voorzitter Katri Wildemeersch, over het Ujeli Care Centre waar zij als arts meewerkt. Daarna deelt Sova, lid van de Nepalese Vereniging 'Nepali Samudaya Oostende', haar persoonlijke ervaringen met ons.

Als hoofdspreekster verwelkomen wij Sabine Devos, bekend onder het brede publiek als tv presentatrice en schrijfster. Maar zij is ook enthousiaste Ambassadrice van Cunina, een Vlaamse ngo die kansarme kinderen in het Zuiden naar school stuurt via persoonlijke peterschappen. Nepal is een van de partnerlanden van Cunina.


Datum: donderdag 3 maart 19.30u

Locatie: CC De Branding, Middelkerke

Kaarten: enkel via Zonta leden of info@zontadehaan-middenkust.be.  €25, incl drankje en heerlijke Nepalese hapjes.


De opbrengst van deze avond gaat rechtstreeks naar 3 Nepalese projecten:

Cunina in Nepal, via Sabine Devos -- Ujeli Care Center in Nepal, via Helena Janssens -- Nepali Samudaya Oostende, die de heropbouw van een vernielde Nepalese school steunt.

Daarnaast steunen we ook het 'Gender Responsive Schooling' project te Vietnam van United Nations International i.s.m. Zonta International.

 


Comments