Nieuws‎ > ‎

Zonta De Haan in Brazilië

Geplaatst 8 feb. 2013 05:57 door Katrien Vermeire
Sarah Vandenborre, dochter van Zontalid Myriam Vyvey vertrok enkele maanden geleden op een groot avontuur naar Brazilië. Gepakt en gezakt met een hoop idealisme vertrok ze de wereld in met het doel om mensen te helpen. Zonta De Haan - Middenkust ondersteunde Sarah met plezier in haar project.
 

Met de gulle gift van Zonta Club De Haan-Middenkust twv 500€, heeft Arco kunnen investeren in een project dat zich specifiek richt op het helpen van vrouwen in kwetsbare situaties met een verleden van kinderarbeid in het gezin. Dit project heeft Sarah speciaal gekozen omdat Zonta nu eenmaal staat voor de strijd  voor de rechten van de vrouw & dit project dus perfect aansluit bij haar doeleinden.

Bedankingsbrief van de organisatie 'Arco'
 

Geachte,

Wij zouden u graag bedanken voor uw vrijgevige donatie voor het project Colcha de Retalho. Dit project houdt activiteiten in zoals persoonlijke, sociale en professionele vorming van 40 vrouwen, moeders in kwetsbare & risicovolle situaties. Het project heeft als objectief het ondersteunen van de socio-economische insluiting van deze vrouwen in de gemeenschap, door het ontwikkelen van handwerken, die bedoeld zijn om de groep te onderhouden en (financieel) te versterken. Er worden ook andere thema's/kwesties behandeld zoals geslachtsverhoudingen (relaçoes de genero), affectie/genegenheid (afetividade), gezondheid, rechten en plichten.

Met deze gift investeren we in de maand december in het kopen van materiaal, zoals stof, kralen, naalden, naaigaren, speciale knopen etc., alles voor het produceren van stukken om een inkomen te genereren voor deze 40 vrouwen.

Met deze investering kunnen we de kans op winst vergroten voor deze vrouwen, uiteengezet in  een sociale winkel, beurzen en andere evenementen.

Allen verenigd in het bouwen aan een betere wereld!

                                                                                                        

Heidi Caluori

Gerente Geral                                                                    

Comments